Втрата в зоні АТО: на Кіровоградщині поховали 25-річного офіцера Максима Ліпку

 

ВИПРАВЛЕНО

Втрата Збройних сил України в зоні проведення АТО 26 грудня – 25-річний Максим Ліпка, уродженець села Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області.

У п’ятницю, 29 грудня, молодший лейтенант Ліпка, 2 березня 1992 року народження, був похований у рідному селі.
Про це повідомили “Новинарні” в Кіровоградському обласному військовому комісаріаті.

Водночас у військкоматі зауважили, що з приводу обставин смерті молодшого лейтенанта Ліпки проводиться службове розслідування. В ОВК не змогли ствердно сказати, чи це бойова втрата, а також назвати місце загибелі військовослужбовця.

У комісаріаті розповіли, що Максим був командиром батареї 40 оабр – окремої артилерійської бригади оперативного командування “Південь” (постійний пункт дислокації — місто Первомайськ Миколаївської області).

Залишились мама й дружина Євгенія.

На сторінці десантника Макса Ліпки у “Фейсбуці” зазначено, що він закінчив школу в селі Рівне, навчався у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського, жив також у Кропивницькому (прописаний у с. Рівне).

ОНОВЛЕНО. У Рівненській сільраді розповіли, що Ліпка загинув у районі Волновахи.
Відтак, імовірно, це небойова втрата.

Як повідомляв речник Міноборони з питань АТО, один український військовий 26 грудня загинув опівдні від смертельного вогнепального поранення під час обстрілу зі стрілецької зброї опорного пункту шахта “Бутівка”, що під Авдіївкою в Донецькій області. Пізніше з’ясувалося, що був Андрій Товкач.

За попередніми даними “Новинарні“, загиблий 26 грудня став 25-ю бойовою втратою ЗСУ в грудні 2017 року.
Ще один військовий загинув 29 грудня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна