Доба АТО: шість обстрілів, ще один загиблий

 

Попри досягнуті домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир’я, російсько-окупаційні війська не спромоглися у повній мірі забезпечити “режим тиші”.
Загалом впродовж минулої доби, 29 грудня, ворог здійснив шість прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. У одному випадку українські військовослужбовці були вимушені відкривати вогонь у відповідь із гранатометів та кулеметів.

Унаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців і, на жаль, Україна втратила одного захисника, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна, який віддав життя за Батьківщину”, – сказано у зведенні.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив на брифінгу полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО, український військовий 29 грудня загинув від смертельного вогнепального поранення поблизу шахти “Бутівка”. Ще двоє військових отримали поранення біля Кам’янки і Катеринівки.

На Луганському напрямку бойовики з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів вели вогонь по наших опорних пунктах довкола Луганського, повідомили в штабі АТО.

На Донецькому напрямку противник неодноразово з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, кулеметів і стрілецької зброї обстрілював оборонні укріплення сил АТО біля шахти “Бутівка”. Гранатомети і легке піхотне озброєння загарбники застосували по захисниках Кам’янки і Верхньоторецького.

Читайте також:
“Терорист зі Жмеринки”.
Незакінчена історія поплічника бойовиків, який відмовився від обміну в “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна