СБУ проведе детальне опитування звільнених з полону

 

Звільнені з ОРДЛО українські заручники можуть надати дані про інших незаконно утримуваних українців і тих зниклих безвісти.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

“Зараз ми обов’язково попрацюємо з тими хлопцями, які повернулися додому, проведемо детальне опитування: де, з ким, в яких місцях вони, можливо, мали контакти з тими людьми, хто вважається зараз в полоні або зниклими безвісти, а таких, за нашими даними, 402 людини. Можливо, долю деяких з них нам і вдасться з’ясувати”, – сказав Грицак.

Голова СБУ висловив сподівання на те, що звільнені заручники зможуть “згадати максимально інформацію про те, де, з якою кількістю людей вони перетиналися в катівнях “ЛНР/ДНР”.

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ перевіряти звільнених українських заручників на предмет їх можливого ​​вербування Росією, Грицак сказав: “Так, звичайно, ми будемо їх опитувати щодо обставин їх перебування в полоні. Є таке поняття, як контррозвідувальне опитування, і ми обов’язково його проведемо”.

Він пояснив, що контррозвідувальне опитування проводиться, коли обставини потрапляння в полон не до кінця з’ясовані.

Відповідаючи на питання про те, коли може бути наступний етап обміну, він сказав: “Я сподіваюся, відбудеться в найкоротші терміни”.

Як інформувала “Новинарня“, в середу, 27 грудня, біля Горлівки відбувся великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й ОРДЛО. Було звільнено 74 особи, які перебували в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу, із них в Україну виїхали 73 людини (зокрема 32 військовослужбовці). У свою чергу Україна передала на Донбас 233 особи.

Читайте також:
“Скільки “Слава Україні!” Горлівка не чула давно”.
Ірина Геращенко описала подробиці звільнення заручників на окупованій території

Звільненим з полону виплатять по 100 тис. грн., – Мінсоц

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна