Незаконно утримуваних українців з ОРДЛО переправляють в Росію, – Грицак

 

У Службі безпеки України є інформація, що незаконно утримувані українці, в тому числі військовослужбовці, переправляються з ОРДЛО до Російської Федерації.

Про це сказав в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, українська спецслужба затримала бойовика при спробі перетину лінії зіткнення на Донбасі.

“Ця людина брала безпосередню участь в утриманні і тортурах полонених, збройному штурмі адмінбудівель в Довжанську, в тому числі прикордонного загону, конвоюванні за вказівкою російських кураторів військовополонених Збройних сил України на територію РФ”, – розповів Грицак.

Глава СБУ підкреслив, що, за офіційною інформацією, на території Росії перебувають 10 громадян України, незаконно утримуваних або засуджених.

Разом з тим, він зазначив: “Ми підозрюємо, що багато хто з цих 402, яких ми вважаємо безвісти зниклими, можуть перебувати на території Російської Федерації, або, як вони кажуть,”союзних республік”.

“Думаю, що цей затриманий нами бойовик розповість щось з цього приводу”, – додав глава української спецслужби.

Читайте також:
СБУ проведе детальне опитування звільнених з полону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна