Прокуратура повідомила про підозру екс-чиновнику КОДА, який пустив наліво кошти ЄС на гуртожиток для переселенців

 

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому начальникові служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА, який на порушення грантової угоди з ЄС витратив не за призначенням бюджетні кошти, призначені на спорудження гуртожитку для переселенців, завдавши державі збитків на майже 10 млн. грн.

Як передає “Новинарня“, про це 28 грудня повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Зазначається, що прокуратура за матеріалами співробітників управління  захисту економіки в Київській області ДЗЕ Національної поліції повідомила екс-чиновнику КОДА про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

“У рамках досудового розслідування встановлено, що екс-службовець, перебуваючи на посаді, в порушення цільового призначення грантової угоди Європейського Союзу, в рамках реалізації проекту технічної допомоги «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей у Київській області», у період з 2015-2016 років, умисно витратив не за цільовим призначенням бюджетні кошти на загальну суму майже 10 млн. гривень.
Вказані кошти призначались для створення соціального гуртожитку для переселенців, а також на проведення капітального ремонту та облаштування нежитлової будівлі для подальшого функціонування там приватного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.
Таким чином, колишній начальник, зловживаючи службовим становищем завдав збитків державі на майже 10 млн. гривень”, – сказано в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

У прокуратурі зазначили, що санкція статті 364 ККУ передбачає покарання у виді позбавленням волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:
У Харкові розкрили масштабну схему легалізації псевдопереселенців з ОРДЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна