У Харкові розкрили масштабну схему легалізації псевдопереселенців з ОРДЛО

 

Чиновники Харківської міськради та обласного відділення Фонду соціального страхування причетні до організації масштабної схеми легалізації псевдопереселенців з території ОРДЛО для отримання соціальних виплат з українського бюджету.

Як повідомляє “Цензор”, співробітники СБУ та прокуратури з’ясували, що зловмисники ставили фіктивних переселенців на облік, відкривали їм банківські рахунки і платіжні карти для отримання пенсій, довічних держстипендій та інших виплат. Організував схему житель Луганської області. За свої послуги зловмисники брали по 7 тисяч гривень з людини.

Під час обшуків оперативники виявили ксерокопії документів двох тисяч громадян України, які перебувають на окупованих територіях Донбасу. Правоохоронцями вилучено майже 100 банківських карток, велику суму грошей і сепаратистську символіку.

Читайте також:
У Запоріжжі СБУ викрила мільйонні виплати псевдопереселенцям,
з яких фінансувалася “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна