Печерський райсуд залишив під арештом соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе

 

Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду, який заарештував соратника Михеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без права внесення застави.

Про це ввечері 28 грудня, за підсумками судового засідання, повідомила агенція “Українські новини“.

Захист Дангадзе просив суд замінити запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Северіону Дангадзе у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внести заставу.
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі за гроші соратника екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка фінансував акції протесту для захоплення державної влади в Україні. Дангадзе підозрюють в причетності до організації цієї схеми фінансування. На доказ Луценко демонстрував записи відповідних розмов. Глава ГПУ повідомив, що Саакашвілі отримав від Курченка “два транші”.
У цій самій справі Печерський райсуд відмовив прокуратурі в будь-яких запобіжних заходах для самого Саакашвілі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна