Луценко побореться за нове провадження щодо нардепа Довгого

 

Генпрокурор Юрій Луценко вважає рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття кримінального провадження стосовно нардепа Олеся Довгого “неприйнятним”.

Про це очільник ГПУ написав 28 грудня у “Фейсбуці”.

“Рішення процесуального керівника у кримінальному провадженні про його закриття на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК – “у зв’язку з неможливістю встановити достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримання” – викликає і подив і обурення”, – заявив Луценко.

На його думку, “докази у справі Довгого є”.

“Їх чула вся країна, і на їх основі ВР зняла недоторканність з депутата. По-друге, якщо САП хотіла зібрати більше доказів, то за п’ять місяців це мало бути зроблено”, – додав генпрокурор.

“Відтак, 1438 га землі незаконно вкрали, але САП не може довести – хто. Тому сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ККУ) під час відчуження понад тисячі гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. Строк давності по цій статті КК – 15 років”, – зазначив генпрокурор.

Раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження стосовно народного депутата з групи “Воля народу” Олеся Довгого через недостатність зібраних доказів у справі про розкрадання київської землі в період, коли Довги був секретарем Київради при мері Леонідові Черновецькому.
Зазначалось, що за результатами допитів 41 свідка, у тому числі 35 депутатів Київради, не було здобуто жодних доказів про схиляння, тиск чи вказівки з боку Довгого щодо результатів голосування за виділення земельних ділянок.
“У зв’язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження у кримінальному провадженні, а також знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи показання більшості свідків у кримінальному провадженні та відсутності інших процесуальних джерел здобуття доказів, слідством фактично вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення винуватості Довгого О.С. в суді”, – зазначили в САП.

Читайте також:
Луценко вніс до ВР подання на притягнення Олеся Довгого за Жуків острів

Генпрокурор підписав підозру нардепу Олесю Довгому

Парламент зняв депутатський імунітет з Олеся Довгого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна