Генпрокурор підписав підозру нардепу Олесю Довгому

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату від групи “Воля народу” Олесю Довгому, з якого парламент 11 липня зняв недоторканність.

Про це агенції УНІАН повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Підозру оновлено і підписано”, – сказала вона.

За словами Сарган, після повернення з відрядження Луценко визначиться з датою звернення із поданням до Верховної Ради про надання дозволу на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності у зв’язку з оновленою підозрою.

Як повідомляла “Новинарня“, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у червні направив генпрокурору подання на зняття депутатської недоторканності з Довгого в рамках розслідування кримінального провадження щодо незаконного виділення ділянок в Києві у 2007-2009 роках, коли Олесь Довгий був секретарем Київради при мері Черновецькому.
21 червня генеральний прокурор Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності, в діях якого вбачаються ознаки зловживання службовим становищем, вчиненим у співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок у заказнику “Острів Жуків” загальною площею 44,25 га.
Довгий відкидає ці обвинувачення.
11 липня Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканності.
21 вересня глава САП повідомив, що направив до Генпрокуратури подання на оголошення підозри Довгому.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна