Двоє українських військових поранені біля Водяного, – МОУ

 

За минулу добу, 27 грудня, в зоні АТО дістали поранення двоє українських військовослужбовців.
Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу.

“На жаль, унаслідок ворожих обстрілів неподалік Водяного поранень зазнало двоє українських військовослужбовців. Наразі їм надається необхідна медична допомога”, – сказав полковник Гуцуляк.

За його словами, вчора у зоні АТО бойовики загалом чотири рази відкривали прицільний вогонь по позиціях ЗСУ на Донецькому напрямку. Сили АТО не відкривали вогонь у відповідь. На Луганському напрямку було спокійно.

В обід та надвечір поблизу Водяного (Донецька область) противник прицільно використовував проти наших захисників легке піхотне озброєння, аби спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь.
“Спочатку вони відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів, а наступного разу посилили активність, застосувавши вже більш широкий спектр стрілецького озброєння. Майже годину під Водяним не вщухала ворожа стрілянина, однак наші військовослужбовці не відкривали вогонь у відповідь”, – розповів речник МОУ.

Пізно ввечері незаконні збройні формування обстріляли з великокаліберних кулеметів позиції сил АТО в Авдіївці, також працював снайпер бойовиків.
Практично дзеркально противник діяв і на підступах до Кам’янки, додав Дмитро Гуцуляк.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувався великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й сепаратистами ОРДЛО.

ТКГ в Мінську домовилася про повне припинення вогню на час новорічних і різдвяних світ з 0:00 23 грудня.
Від початку “перемир’я” загинули двоє українських воїнів. Ще один помер від поранень, отриманих раніше.

Загалом з початку грудня, відповідно до повідомлення штабу АТО і МОУ, за підрахунками “Новинарні“, внаслідок бойових дій загинуло вже 25 українських військових.

Читайте також:
Олег Шевченко і Юрій Золотарьов.
Ще двоє загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна