Розвиток військової інфраструктури біля кордонів з Україною – пріоритет МО РФ, – Шойгу

 

Глава міноборони РФ заявив, що розвиток військової інфраструктури біля кордонів з Україною стане пріоритетом для армії Росії.

Про це генерал армії Сергій Шойгу сказав у вівторок, 26 грудня, на селекторній нараді, передає УНІАН.

За його словами, у військового відомства РФ попереду “багато роботи”, і про це говорив президент РФ Володимир Путін.

“Крім цього, наприкінці року ми також подивимося підсумки виконання доручень президента РФ, даних як указами 2012 року, так і, безумовно, ті доручення, які давалися їм на травневих і листопадових нарадах у Сочі, яких пройшло вже десять, і здебільшого вони стосуються переозброєння армії. Але й, звичайно, є серйозні доручення з освоєння окремих регіонів. У даному разі, я говорю про Арктику, я говорю про острівну частину на сході [РФ] та, безумовно, все, що пов’язано зі зміцненням наших західних кордонів”, – сказав Шойгу.

Він підкреслив, що вже “пророблена велика робота, пов’язана з розміщенням з’єднань”.

“І тут я не можу не відзначити активну роботу і командувачів округами, і будівельників, і, безумовно, тих, хто займався розміщенням дивізій”, – сказав Сергій Шойгу.

Також він повідомив, що МО РФ вийшло на оснащення сучасним озброєнням на 59,5%, на справність озброєння – на рівні 94%.

Як відомо, 22 лютого міністр Шойгу заявив, що Росія має намір завершити розгортання в цьому році трьох дивізій на кордоні з Україною.
За даними УНІАН, біля кордону з Україною штаби даних з‘єднань дислокуються в містах Єльня (Смоленська область), Богучар (Воронезька область), а також в місті Новочеркаськ і селищі Кадамовське (Ростовська область).
Зокрема, в Єльні, в районі військового містечка (мікрорайон Кутузовський) колишньої 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії розгортається нова мотострілецька дивізія.
У Богучарі, за 100 км до кордону з Україною, відновлена 10-та гвардійська танкова дивізія імені Малиновського, яка раніше дислокувалася там.
У районі Кадамовського і Новочеркаська розгорнуто 150-ту ідрицько-берлінська мотострілецька дивізія. До кордону України звідси – 150 км.
Крім того, з Центрального військового округу в Західний військовий округ передислокуються дві мотострілкові бригади. 23-тя мотострілецька бригада дислокуватиметься в місті Валуйки Бєлгородської області – за 25 км від кордону України. 28-ма мотострілецька бригада дислокуватиметься в місті Клинці Брянської області – за 45 км від українського кордону.

Читайте також:
Генштаб розглядає можливість широкомасштабної агресії РФ проти України

Під час наступних навчань “ЛНР/ДНР” діятимуть разом із 8-ю армією ЗС Росії, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна