Генштаб розглядає можливість широкомасштабної агресії РФ проти України

 

Загрози для України військового характеру існують не лише з південно-східного напрямку та Донбасу. Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко в інтерв’ю УНІАН.

“Ми представляємо нашим партнерам на різних рівнях документальне підтвердження присутності російських військ і говоримо про загрози Україні не тільки з південно-східного напрямку, не тільки з Донбасу, а взагалі. На сьогодні ці загрози достатньо серйозні. Неправильно розуміти, що загроза військового характеру Україні існує тільки на Донбасі”, – сказав Муженко.

За його словами, йдеться, зокрема, про Крим.

“Нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на сході (на території Росії) – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська. Формуються потужні об’єднання. Є ряд серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках”, – додав начальник Генштабу ЗСУ.

За словами генерала армії Муженка, що станом на кінець травня Генштаб “розглядає кілька сценаріїв, в тому числі, можливість широкомасштабної агресії по відношенню до України”.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Віктор Муженко зазначив: “Ситуація контрольована, але має тенденцію до загострення – збільшилася кількість обстрілів з важкого озброєння, з артилерії, чого довгий час не було. Це – елемент тиску на Україну”.

“На сьогодні ми не передбачаємо серйозних активних дій – для цього потрібно провести ряд підготовчих заходів, перегрупування, створення відповідних угруповань… Ми зараз поки цього не бачимо, але обстановка має тенденцію до загострення”, – визнав НГШ.

При цьому начальник Генштабу зазначив, що загальна кількість російських військових, які наразі перебувають на території України, становить близько 40 тисяч найманців та приблизно 6-7 тисяч військовослужбовців регулярних російських збройних сил.

Читайте також:
Окупанти в Криму відпрацьовують захоплення об’єктів на півдні України

Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна