“ДНРівські” школярі здали бойовикам заслуженого педагога Штейна, який виступив на захист України. ВІДЕО

 

У Донецьку (неконтрольована урядом територія) учні ліцею “Колеж” зняли на відео, як директор навчального закладу Григорій Штейн у розмові з ними стає на захист України та її Збройних сил і заявляє, що війну на Донбасі почала Росія.

Як передає “Новинарня“, через відеоролик “Штейн проти ДНР” терористи ОРДО почали цькувати 78-річного педагога.

Зняте потайки відео засвідчує, що Штейн розповідає школярам про бандитські формування в Донецьку, яку складаються з “наколотих”, і про те, що українська військова техніка не обстрілює місто, бо насправді відведена від лінії зіткнення відповідно до Мінських угод.

Деякі учні (приблизно середнього шкільного віку) з ним не погоджуються і полемізують, заявляючи, що в Донецьку високі ціни через торговельну блокаду з боку України. На це Григорій Аркадійович відповідає: “А скільки коштує війна, яку нам нав’язали? Не ми прийшли забирати чужу землю, а нас прийшли забирати”.

Також педагог нарікає на те, що бойовики в Донецьку ходять на урочисті збори з автоматами, а президент РФ Путін залякує крилатими ракетами.

Одна школярка заявляє, нібито президент Петро Порошенко “прямим текстом” наполягає, щоб “їхні [жителів Донбасу] діти повинні сидіти в підвалах”, на що Штейн закликає “не перебріхувати”.

Григорій Штейн (у центрі)

Як зазначив журналіст-переселенець Денис Казанський, після того, як “добрі учні” виклали це відео було в YouTube, в сепаратистських пабліках почалося цькування Григорія Штейна.

Зокрема, російський бойовик “ДНР” Олександр Жучковський написав, що людей із такими ж поглядами, як у Штейна, в Донбасі багато. Він закликав “владу республіки” їх викорінювати. Терорист вважає, що Штейн співпрацює з українськими спецслужбами.

А один із колишніх ватажків “ДНР” Павло Губарєв у своєму телеграм-каналі закликав розібратися зі Штейном бойовиків так званого “міністерства держбезпеки” (“МГБ”).

“Губарєв виклав скрін доносу, який написали на Штейна його соратники. У ньому виділені жирним шрифтом головні гріхи викладача – почесний громадянин Європи, професор американської академії наук, володар диплома Кембриджського університету. У ДНР всі ці регалії – злочини. Справжній патріот Донбасу повинен писати слово «професор» виключно з двома буквами Ф.
«Забороняє пропагувати ідеологію ДНР» – найжахливіший злочин…” – написав Казанський, зазначивши, що не знає, чому Григорій Штейн досі залишався в Донецьку, адже “рано чи пізно на нього звернули б увагу”.

У Вікіпедії вказано, що 1990 року Григорій Штейн заснував Донецький ліцей “Колеж” на базі Ворошиловського навчально-підприємницького комбінату і був його директором до 2017 року (на сайті закладу він значиться директором).

Його регалії – заслужений працівник народної освіти України (з 1995 року), відмінник народної освіти України, кандидат економічних наук, вчитель-методист, доцент кафедри економічної теорії Донецького національного технічного університету, член вченої ради Донецького національного технічного університету, автор художньо-публіцистичних книг, наукових праць, член консультативної ради в правлінні Української євангельської теологічної семінарії та ін.
Серед нагород ще названі неофіційні – “почесний громадянин Європи”, ордени маршала Жукова і святого Архистратига Михаїла, а також орден Богдана Хмельницького III ступеня (у законодавчій базі не міститься згадок про таку державну відзнаку для Григорія Штейна).

Нагадаємо, раніше 2017 року бойовики “ДНР” затримали й “засудили” відомого донецького вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського та незаконно його утримують в ув’язненні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна