Бійка підполковників 92-ї бригади: комбригу оголосили неповну службову відповідність

 

Командира 92-ї окремої механізованої бригади Володимира Кокорєва притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Про це на прес-конференції 26 грудня заявив представник оперативного командування “Схід” Сергій Буховський, передає NewsRoom.

“Розслідуванням обставин справи займаються прокуратура і правоохоронні органи. Командир бригади отримав попередження про неповну службову відповідність. Це рішення вищого командування, і це дуже серйозне стягнення для офіцера. Воно тягне за собою матеріальну, дисциплінарну відповідальність”, – розповів полковник Буховський.

Водночас, каже він, про зняття Володимира Кокорєва з посади зараз не йдеться – таке рішення можуть винести тільки в разі, якщо суд визнає комбрига винним у побитті підлеглого.

Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 грудня на території військової частини 92 омбр під Чугуєвом (Харківська область) після святкування Дня ЗСУ стався конфлікт комбрига підполковника Володимира Кокорєва з його заступником підполковником Дмитром Бізонічем. За інформацією ЗМІ, п’яний Кокорєв в ході бійки намагався вдарити підлеглого ножем, а потім нібито наказував бійцям убити заступника. За цим фактом силовики відкрили кримінальне провадження за статтею “умисне вбивство”.
За версією захисників Кокорєва, з’ясування стосунків між офіцерами відбувалося у позаслужбовий час на території лазні. Бізонич при цьому перебував у відпустці. Захист запевняє, що ніякої загрози для життя заступника комбрига не було, як і замаху на вбивство, і події відбувалися за наявності свідків – інших військовослужбовців.
Оперативне командування “Схід” оголосило про проведення перевірки та тимчасово відсторонило комбрига від посади.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна