П’яна бійка в 92-й бригаді: комбриг нібито наказав убити свого заступника

 

У 92-й окремій механізованій бригаді (пункт постійної дислокації – село Клугино-Башкирівка, Харківська область) проводиться службове розслідування за фактом конфліктної ситуації, яка виникла між двома високопоставленими офіцерами бригади.

Про це 11 грудня повідомила прес-служба оперативного командування “Схід” ЗСУ.

Зазначається, що за результатами службового розслідування буде ухвалено правове рішення.

Як повідомив агенції “Укрінформ” військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін, постраждалий у конфлікті заступник комбрига знаходиться в Харківському військовому госпіталі, його стан стабільний. Командир бригади поки що не відсторонений і виконує свої обов’язки.

“Для всіх, хто в темі, конфлікт і його обставини стали страшною новиною. Знаю обох, заступника – він полковник – знаю не менш 10 років, він завжди характеризувався дуже добре. Самого комбрига, він підполковник, знаю набагато менше, до півроку, після того, як він, учасник АТО, був призначений на свою посаду”, – додав Калгушкін.

За його словами, розслідування триватиме не менше десяти днів.

Раніше харківське інтернет-видання NewsRoom з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляло, що командир 92 омбр нібито наказав бійцям вбити свого заступника, пообіцявши обставити це як дезертирство.

Інцидент нібито стався після святкування Дня Збройних сил України, з 6 на 7 грудня на території військової частини 0501 92-ї омбр в передмісті Чугуєва, коли між офіцерами відбулася п’яна бійка.

Командиром бригади є підполковник Володимир Кокорєв, його заступник – Дмитро Бізоніч.

Володимир Кокорєв зайняв посаду комбрига в березні 2017 року – замість Віктора Ніколюка з позивним “Вітер”, який перейшов командувати “Десною”.

До підвищення Володимир Кокорєв був заступником командира 54 омбр

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада військовослужбовці 92 омбр серед чотирьох бригад вийшли на ротацію із зони АТО, повернувшись у пункт постійної дислокації для відновлення і навчань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна