Стрілянина в Одесі: двоє екс-айдарівців арештовані за розбій

 

Управління Нацполіції в Одеській області розслідує справу про перестрілку, що сталася в п’ятницю, 22 грудня, в Суворовському районі Одеси, за статтею за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу (“розбій”). Ідеться про конфлікт за участю колишніх бійців батальйону “Айдар”.

Як повідомили в прес-службі ГУ НП, повідомлення про інцидент на вулиці Отамана Головатого надійшло близько десятої ранку, було задіяно слідчо-оперативну групу, а також бійців спецпідрозділу “КОРД” та батальйону поліції особливого призначення.
Прибувши на місце події, поліцейські виявили, що один учасників забарикадувався у приміщенні ремонтного боксу автосалону і погрожував застосувати зброю знову.

“З імовірним правопорушником було проведено перемовини, в ході яких працівники поліції намагалися переконати його вийти добровільно. Оскільки чоловік відмовився виконати вимогу правоохоронців, очільником поліції було прийнято рішення про штурм приміщення бійцями спецпідрозділу. В результаті успішно проведеної спецоперації вказаного громадянина, а також ще одного учасника події, особу та місце знаходження якого встановили правоохоронці, було доставлено до Хаджибеївського відділення поліції”, – йдеться у повідомленні на сайті відомства.

За інформацією поліції, постраждалих під час інциденту немає, правоохоронці встановлюють причини та обставини події, а також інших осіб, які можуть бути до неї причетні.

Агенція УНІАН уточнює: підозрювані в розбої та затримані – двоє колишніх бійців батальйону “Айдар”.

“Встановлено, що конфлікт розпочався ще вранці, в квартирі одного з його учасників. Група осіб прийшла за адресою проживання свого знайомого і відібрала у нього гроші. Через деякий час конфлікт продовжився на території автосалону”, – повідомили в поліції.

За даними радника начальника регіонального главку Нацполіції Руслана Форостяка, обом фігурантам справи 23 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як зазначив Форостяк, в ході слідчих дій з’ясувалося, що напередодні резонансних подій екс-“айдарівці” скоїли розбійний напад на свого колишнього побратима – добровольця “Айдару”, що призвело до подальшого з’ясування стосунків пізніше – на вулицю Отамана Головатого.

На даний час тривають заходи, спрямовані на встановлення причин та обставин події, а також інших осіб, які можуть бути до нього причетні.

Читайте також:
Апеляційний суд звільнив на поруки нардепів скандального
“айдарівця” Радченка, якого підозрюють у тяжких злочинах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна