Санкції проти Кадирова: чеченського лідера видалили з соцмереж

 

Акаунти керівника Чечні (РФ) Рамзана Кадирова зникли з публічного доступу у соцмережах Facebook та Instagram.
При спробі входу в “Інстаграм” система видає відповідь “сторінку не знайдено”, а у “Фейбсуці” на цьому місці сторінка турфірми.

Кадиров на своїй сторінці у Telegram підтвердив факт зникнення акаунтів в інших мережах, пов’язавши це із внесенням його до санкційного “списку Магніцького”.

“Є й приємна новина. Мені стало відомо, що в Чечні в стадії тестування перебуває нова соціальна мережа @Mylistory, яка ні в чому не поступається заморським. Вона почне функціонувати після нового року”, – заявив також він.

Як відомо, 20 грудня Міністерство фінансів США повідомило, внесло главу Чечні Рамзана Кадирова і ще чотирьох осіб до список людей, які підпадають під санкції згідно з “актом Магнітського”. Ці люди причетні до справи Сергія Магнітського та інших грубих порушень прав людини в Росії”. Всього тепер під санкціями перебувають 49 людей.

У 2012 році Конгрес США ухвалив так званий “акт Магнітського” – закон про санкції проти російських посадовців, яких вважають винними в порушенні прав людини (за іменем померлого в тюрмі російського юриста).
2016 року дію цього закону поширили й на посадовців інших країн за такі ж порушення.

Читайте також:
“Приватна армія” Кадирова воює на Донбасі – доповідь соратника Нємцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна