Перед 1 січня: кордон з РФ повністю закритий системами біометричного контролю

 

На україно-російському кордоні 157 пунктів пропуску вже обладнали системою біометричного контролю.
Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає канал “112 Україна”.

“Сьогодні 157 пунктів пропуску обладнано новітніми системами (біометричного контролю) і повністю закрито ділянку кордону з Російською Федерацією. Тобто весь кордон з РФ буде контролюватися новітніми системами зняття біометричних даних”, – зазначив Шкіряк.

“126 пунктів підключено до баз даних Інтерполу. Я думаю, що до кінця цього року, на початку наступного, до баз Інтерполу також підключать інші пункти пропуску”, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 вересня 2017 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким в Україні запроваджується система фіксації біометричних даних осіб на кордоні.
В указі йдеться, що уряд має забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації.
Акт спрямований передусім на введення біометричного контролю зі здачею відбитків пальців для російських громадян.

Читайте також:
З 1 січня не всі прикордонні пункти зможуть перевіряти
біометричні дані іноземців, – ДПСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна