Тіллерсон поговорив із Порошенком про Донбас і Антикорупційний суд

 

Президент Петро Порошенко і державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон під час телефонної розмови 22 грудня скоординували позиції щодо розміщення миротворчої місії ОООН на Донбасі.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби АП.

Президент України подякував за продовження санкцій проти Росії, послідовну підтримку Вашингтоном зміцнення обороноздатності України та резолюції ООН щодо Криму.
Тіллерсон наголосив, що США будуть і надалі підтримувати Україну.

Співрозмовники обговорили також загострення ситуації на Донбасі та вихід офіцерів Російської Федерації зі Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), окремо зазначив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко у “Твіттері”.

Ішлося також про прогрес українських реформ. Глава Української держави проінформував про розблокування процесу створення Антикорупційного суду.

Читайте також:
Клімкін і Тіллерсон відповіли Лаврову про введення
“окупаційної адміністрації” на Донбасі

Повернення росіян в СЦКК обговорили Путін і Меркель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна