Клімкін і Тіллерсон відповіли Лаврову про введення “окупаційної адміністрації” на Донбасі

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ідея ввести миротворців ООН на Донбас не за російським сценарієм рівнозначна введенню “окупаційної адміністрації”.

Про це він заявив 7 грудня під час виступу в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні, повідомляє “Російська газета”.

За словами глави МЗС РФ, на даний момент розгляд російського проекту резолюції про створення місії ООН на Донбасі затягується навмисно.
“Натомість пропонуються ідеї, рівнозначні введенню на Донбас окупаційної адміністрації, з метою поховати комплекс заходів, схвалений радою безпеки і вирішити питання силою”, – заявив Лавров.

Слова Лаврова прокоментував глава МЗС України Павло Клімкін. Він заявив, що саме окупаційна адміністрація РФ на Донбасі вже присутня.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон на цьому ж засіданні Ради міністрів ОБСЄ заявив, що Росія озброює, керує та воює на боці бойовиків на сході України.
Тіллерсон сказав, що хоча Україна здійснює кроки щодо дотримання Мінських угод, вона не повинна зупинятися на цьому шляху.

При цьому держсекретар заявив, що Росія не виконує Мінські угоди. “Більше цивільних осіб було вбито у 2017 році, ніж у 2016-му. У листопаді порушення режиму припинення вогню у Донецьку та Луганську зросло на 60%. Ми повинні чітко розуміти джерело цього насильства. Росія озброює, керує, готує, воює на боці антиурядових сил. Ми закликаємо Росію та її маріонеток припинити їхню агресію, залякування та атаки на спостерігачів ОБСЄ”, – наголосив Рекс Тіллерсон.

Читайте також:
Волкер розповів, який формат миротворчої місії на Донбасі влаштовує США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна