Знову всім миром. Як триває ліквідація наслідків артобстрілу Новолуганського. ФОТО

 

Життю вісьмох цивільних осіб, постраждалих внаслідок обстрілу смт Новолуганське 18 грудня, нічого не загрожує.
Як передає “Новинарня“, про це 20 грудня повідомив голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

“На сьогоднішній день життю жодного з них вже, дякувати Богу й лікарям, ніщо не загрожує. Втім, у досить тяжкому стані залишається жінка, що отримала поранення в око – вона наразі перебуває у Харківській клініці. Крім того, до Харкова збираються доправити санавіацією ще одну постраждалу, яка нині перебуває у Бахмутській лікарні – їй потрібна операція на судинах”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

“6-річна дівчинка, яка отримала психологічну травму, вже повернулася додому. Решта постраждалих залишаються у Бахмутській та Світлодарській лікарнях”, – додав він.

Також голова обласної військово-цивільної адміністрації розповів про відновлювальні роботи, які тривають у Новолуганському після обстрілу.

“З обласного матеріального резерву виділили будівельні матеріали і вже завезли зокрема, шифер, плити OSB, скло, дошки й листи оцинковки. Сьогодні ще підвезуть брус і додатково – шифер. Допоміг і Червоний Хрест: доправив плівку, плити ОSB, 50 продуктових наборі для постраждалих”, – зазначив Павло Жебрівьский.

“Аварійно-ремонтні бригади працюють другий день. Станом на 12:00 ситуація наступна:

Школа. Бригади ДСНС проводять там аварійний ремонт. Усі вікна затягнули плівкою, ще вчора повністю прибрали пошкоджений шифер, вже вночі почали перекривати дах новим шифером.
Як обіцяють, сьогодні повністю завершать у школі аварійний ремонт. У приміщенні вже є світло, вода та електрика.

Дитячий садок. Дах затягнули тентом, частково винесли з приміщення будівельне сміття, на яке перетворив снаряд “Граду” стіни, дах та підлогу дитячого закладу. Аварійний ремонт дитсадка проводять працівники поліції – закривають віконні отвори плівкою та подекуди – плитам OSB, лагодять підлогу.

Амбулаторія. Бригади ДСНС затягли плівкою віконні отвори, невдовзі візьмуться за внутрішні роботи.

Приватне житло. Ще вчора люди отримували плівку від гуманітарних організацій, зокрема від ГМ «Проліска». Сьогодні вже по 14 адресах роздали будівельні матеріали з матрезерву. Алгоритм дій наступний: там де є великі руйнування, де потрібна допомога ДСНС та інших служб – таку допомогу надаємо, де люди можуть впоратися самі – виділяємо будматеріали”, – розповів Жебрівський.

За його словами, в селищі загалом вирішена проблема з газо-, водо- та електропостачанням.

“Але ремонтники «Води Донбасу», ДТЕКу та облгазу продовжують працювати: є проблеми так звані «точкові». До прикладу, з електрикою: все селище вже підключене до мережі, високовольтну лінію вже підняли, нині працюють там, де є проблеми безпосередньо на «вході» в окремі будинки. Те саме й по газу й воді: проводять дрібний ремонт на окремих ділянках”, – додав голова ВЦА.

Фото ФБ Павло Жебрівський і прес-центр штабу АТО (гортайте) >>>

Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _10 Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _4 Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _3 Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _6 Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _8 Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _9 АТО Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _12 АТО Новолуганське - ліквідація наслідків обстрілу _11 АТО
<
>
Фото: ФБ Павло Жебрівський

Фахівцями двох груп розмінування від ДСНС України перевірено 70% місцевості населеного пункту на наявність вибухонебезпечних пристроїв й встановлено два намети для обігріву місцевого населення та завезено два дизель-генератори для забезпечення енергопостачання будівлі сільської ради та тимчасового забезпечення роботи котельної.

Крім державних структур, комунальних, приватних та гуманітарних організацій, допомогу у відновленні соціальної інфраструктури Новолуганського надають також Збройні сили України.

Зокрема, силами групи цивільно-військового співробітництва міста Світлодарськ ЗСУ організовано тимчасовий пункт видачі гуманітарної допомоги та харчування місцевому населенню, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Для розвантаження будівельних матеріалів для відновлення зруйнованих будинків було залучено підйомний кран від одного з підрозділів ЗС України.

Нагадаємо, внаслідок артудару з Горлівки 18 грудня, в Новолуганському, за даними штабу АТО, було пошкоджено близько 50 будинків.

Читайте також:
Наслідки обстрілу Новолуганського з “Граду”:
вісім поранених, понад 40 пошкоджених будинків. ФОТО

Жителі Новолуганського після обстрілу “градами” – до українських ЗМІ:
“Бл…ді продажниє, ето всьо із-за вас”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна