Лондон закликає ООН ухвалити українську резолюцію щодо окупованого РФ Криму

 

Міністерство закордонних справ Великої Британії звернулося до міжнародного співтовариства із закликом підтримати проект резолюції ООН щодо порушення Росією прав людини в окупованому нею Криму.

Про це йдеться у твіті зовнішньополітичного відомства Сполученого Королівства.

“Росія продовжує незаконну окупацію Криму і порушення людських прав на півострові. Ми закликаємо міжнародне співтовариство діяти та підтримати сьогоднішню резолюцію ООН”, – заявляє МЗС Британії.

Допис доповнений інфографікою, в якій сказано, що в 2017 році окупаційна влада РФ скоїла на півострові 18 політично вмотивованих арештів та винесла 11 незаконних вироків.

Також ідеться про те, що минула резолюція щодо Криму, ухвалена в грудні 2016 року, закликала Росію терміново припинити переслідування кримських татар і звільнити усіх незаконно ув’язнених осіб, зокрема тих, кого вивезли на територію РФ.

“Росія продовжує порушувати міжнародне право”, – наголошується в слайдах.

Як відомо, 19 грудня Генеральна асамблея ООН голосуватиме за проект резолюції про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.
Документ ініційований українською делегацією і закликає РФ припинити порушення прав людини в Криму і скасувати деякі російські закони на півострові.
Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю і негайно виконати постанову Суду ООН в Гаазі від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі, що стосується застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (“Україна проти Російської Федерації”).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна