Саакашвілі заявляє, що не кликав на штурм Жовтневого палацу

 

Лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі не закликав захоплювати Жовтневий палац для створення там штабу протестної акції, а хотів взяти там кімнати в оренду.

Про це він розповів увечері 17 грудня в коментарі “Радіо Свобода”.

“Я сказав людям відійти на Майдан. Наш шлях – це мирний шлях. Я засуджую будь-яке розбиття вікон. Коли нас буде мільйон, то всі вікна й двері відкриються для нас самі”, – сказав Саакашвілі.

При цьому лідер “РНС” заявив, ніби напередодні йому повідомили, що в Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневому палаці) є дві вільні кімнати, які можна взяти в оренду для створення штабу, і він планував тут потрапити.

Як відомо, Михеїл Саакашвілі на мітингу в центрі Києва заявив, що в Жовтневому палаці на вулиці Інститутській буде облаштовано “координаційний штаб нашої ради” та закликав учасників протестної акції туди зайти. Він оголосив, що там уже перебуває нардеп Єгор Соболєв.
В цей час в МЦКМ тривав концерт оркестру Гленна Міллера.
Поліція і Нацгвардія заблокували вхід до палацу, при цьому кілька сотень учасників протестної акції застосували силу і влаштували сутички з правоохоронцями, аби прорватися всередину. Це їм не вдалося.
Варто зазначити, що Саакашвілі в цей час був присутній неподалік від входу в МЦКМ і в моменти загострень закликав нападників відступити та не провокувати.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна