Глава МЗС Польщі заявив у Штатах, що Україні потрібно надавати зброю

 

Під час перебування у США глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський сказав, що Україна не в змозі виграти війну з Росією, але потребує зброї, щоб стримати сепаратизм на Донбасі чи в Криму.

Так міністр відповів на запитання ЗМІ про згоду канадського уряду продавати Україні зброю, передає “Польське радіо“.

“Треба було цього сподіватися, – раніше чи пізніше, все ж таки, та зброя почне надходити в Україну. Ми також, звичайно ж, співпрацюємо з Україною і передаємо певні елементи військового спорядження, але це не смертоносне спорядження”, – сказав Ващиковський.

Щодо можливих поставок наступальної зброї Польщі в Україну, керівник польської дипломатії зауважив, що можливість такого рішення – це не справа одного відомства і що його треба ухвалювати ширшими колами.

Як інформувала “Новинарня“, 13 грудня Канада включила Україну до списку країн, до яких дозволено поставки автоматичної стрілецької зброї (Automatic Firearms Country Control List).
Включення України в цей список створює законні підстави для поставки багатьох видів летальної зброї в Україну.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі займає жорстку лінію щодо України через історичні розбіжності.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна