Обстріл Травневого: бойовики зривають ремонтні роботи і провокують селян щодо ЗСУ

 

Бойовики “ДНР” у суботу, 16 грудня, прицільно обстріляли зі стрілецької зброї околиці села Травневе на Донеччині, чим зірвали планові роботи працівників “ДТЕК” для відновлення пошкодженої лінії електропередач.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

За даними українського командування, вогонь вівся з 12:15 із тимчасово окупованого селища Гольмівський.

“У цей же час представники ДержНС проводили відновлення пошкоджених житлових будинків. Через сильний вогонь та небезпеку для життя військовослужбовці були змушені здійснити евакуацію ремонтно-відновлювальних груп “ДТЕК” та рятувальників”, – йдеться в повідомленні.

“Провокації ворога спрямовані на обурення мешканців прифронтових населених пунктів та створення умов до негативного ставлення, а іноді й агресії в бік українських військ“, – зазначили у штабі.

Також у штабі АТО зазначили, що з початку доби станом на 18:00 російсько-терористичні війська здійснили 11 обстрілів позицій сил АТО.
Майже у кожному випадку українські захисники давали окупантам адекватну відповідь.

На Луганському напрямку, крім Травневого, загарбники з мінометів різних видів та піхотного озброєння вели вогонь по наших опорних пунктах у районі Троїцького і Кримського.

На Донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов’я. Тут противник увесь день, із певними перервами, вів вогонь зі 120- та 82-мм мінометів у районі Гнутового і Павлополя, а з озброєння БМП – довкола Водяного.
Крім того, з легкого піхотного озброєння, окупанти неодноразово порушували перемир’я у передмісті Авдіївки.

Читайте також:
Інтенсивність бойових дій у зоні АТО знизилася

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна