Інтенсивність бойових дій у зоні АТО знизилася

 

За минулу добу, 15 грудня, внаслідок бойових дій у зоні АТО жоден український військовий не загинув і не отримав поранень. Порівняно із попередніми днями, кількість обстрілів з боку бойовиків суттєво знизилася – за добу незаконні збройні формування порушили режим тиші вісім разів. Українські військові чотири рази відкривали вогонь у відповідь.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку бойовики двічі порушили режим тиші. “Після 19-ї години бойовики упродовж декількох годин обстрілювали позиції Збройних сил України поблизу Троїцького зі 120-мм міномета. За цей час найманці встигли випустити 38 снарядів. Також увечері ворог обстріляв із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї наш опорний пункт неподалік Жовтого”, – розповів полковник Мотузяник.
В обох випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь з озброєння БМП та станкових гранатометів.

На Донецькому напрямку в другій половині дня бойовики із 82-мм мінометів обстріляли українські опорні пункти поблизу Опитного та Мар’їнки. Також незаконні збройні формування відкривали вогонь із гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП в районі Авдіївки, Водяного, Пісків та шахти “Бутівка”.
У двох випадках українські військові відповідали вогнем зі стрілецької зброї.

Читайте також:
На Харківщині поховали бійця 10 огшбр, який помер
від важкого листопадового поранення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна