Держдеп США закликав Росію припинити обстріли на Донбасі

 

Сполучені Штати заявили, що Росія веде обстріли на Донбасі, та закликали Москву вжити заходів для подолання гуманітарної кризи в регіоні.
Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у середу, 13 грудня.

Вашингтон “знову закликає Росію припинити артилерійські та ракетні обстріли мирних українських районів та дотримуватися режиму припинення вогню”, цитує документ агенція “Інтерфакс”.

На думку американського зовнішньополітичного відомства, ситуація в Україні “не покращується”, а “гуманітарна ситуація на сході України нині гірша, ніж в останні три роки”.

Водночас Держдеп також спонукав Київ робити більше для “полегшення страждань та захисту цивільного населення”.

США наголосили, що повністю віддані забезпеченню миру на Донбасі через повне виконання мінських угод.

Раніше Держдепартамент висловлював сподівання, що Росія повністю виконає мінські домовленості. Утім, як наголосили в США, санкції, пов’язані з невиконанням Мінська, зберігатимуться, доки Росія не припинить дії, які призвели до них.

Читайте також:
Трамп підписав оборонний бюджет США із $350 млн. для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна