ФСБ не побачила порушень у словах Собчак про український Крим

 

Федеральна служба безпеки РФ не знайшла закликів до порушення територіальної цілісності Росії в заяві російської громадської діячки і телеведучої Ксенії Собчак про приналежність Криму Україні.

Про це повідомляє Російська служба BBC з посиланням на співрозмовника, знайомого з результатами експертизи.

“Співробітники служби провели лінгвістичний аналіз фрагменту прес-конференції телеведучої, де вона казала про Крим. За підсумками експертизи у ФСБ дійшли думки, що в її словах немає закликів до порушення територіальної цілісності Росії”, – йдеться в повідомленні.

Експертиза тривала трохи більше місяця. Офіційно про її результати ФСБ не сповіщала.

За даними BBC, слова Собчак щодо Криму також перевіряють у генпрокуратурі РФ.

Як інформувала “Новинарня“, 24 жовтня Собчак, яка претендує на пост президента Росії, заявила на прес-конференції: “З точки зору міжнародного права Крим – український. Точка. Далі – давайте розмовляти. Як це буде відбуватися, що буде далі, як буде продовжуватися життя людей, які живуть в Криму? Тому що це важливо: як ось ці люди завтра повернуться до України”.

Читайте також:
Задній хід Собчак: російська претендентка вже говорить
про новий референдум для Криму

Ксенія Собчак іде в президенти РФ: кремлівський спойлер
для торпедування Навального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна