У листопаді в Криму зафіксовано рекордне число рейдів силовиків по домівках кримських татар, – місія ООН

 

 

Ситуація з правами людини в тимчасово окупованому Криму залишається напруженою. У листопаді Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала в окупованому Криму рекордну кількість рейдів по домівках кримських татар – загалом 18.

Про це йдеться в доповіді за період 16 серпня-15 листопада 2017 року, яку презентувала голова ММ ООН Фіона Фрейзер на брифінгу 12 грудня в Українському кризовому медіа-центрі.

За її словами, під час обшуків десятьох кримських татар заарештували та обвинуватили у екстремістській діяльності.

Крім того, 49 кримських татар були заарештовані та перебували під вартою за проведення мирних одиничних пікетів у різних населених пунктах Криму. Дев’ять кримських татар затримали та звинуватили у скоєнні адміністративних правопорушень.

“В особливому кричущому випадку, кримський татарин був заарештований 13 вересня працівниками ФСБ і поміщений під варту без зв’язку з зовнішнім світом. Наступного дня його залишили на автобусній зупинці у Сімферополі у тяжкому фізичному та емоційному стані з явними ознаками тілесних ушкоджень. Його били та катували, зокрема, електричним струмом, щоб примусити зробити його звинувачувальні заяви проти самого себе та інших осіб. Офіційного протоколу його арешту складено не було, як і не було висунуто офіційного обвинувачення проти нього”, – зазначила голова ММ ООН, розповідаючи про наругу окупантів над Ренатом Параламовим.

 

Читайте також:
У будинку кримськотатарського активіста окупанти провели обшук і затримання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна