Трамп підписав оборонний бюджет США із $350 млн. для України

 

Президент Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачено 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Про це 12 грудня повідомляє “Голос Америки”.

Підписаний Трампом закон передбачає асигнування на суму 700 мільярдів доларів на оборонні потреби США.

Раніше обидві палати Конгресу США підтримали заклик президента Трампа до зміцнення американських збройних сил та ухвалили компромісний варіант законопроекту про витрати Пентагона.

Як зазначили раніше у посольстві України в США, проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах.

До документа включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави.

Крім цього, українські дипломати вказують на те, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Читайте також:
Сенатори США закликають Трампа надати Україні зброю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна