Мера міста Старий Самбір затримали на спробі дати хабар поліції

 

На Львівщині затримали мера одного з міст за спробу підкупу працівників обласного управління захисту економіки.
Чиновник пропонував 2 тисячі доларів за закриття кримінального провадження, повідомила 12 грудня прес-служба Нацполіції.

Як уточнили у прес-службі прокуратури Львівщини, затриманий з хабарем – мер міста Старий Самбір Ігор Трухим.

“За вказану суму (2 тис. дол.) міський голова хотів «домовитися» з оперативниками Управління захисту економіки про закриття кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних коштів у процесі проведення закупівлі. Затримали правопорушника працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчого управління обласної поліції та прокуратури області”, – інформує сайт НПУ.

Зазначається, що оперативники обласного УЗЕ викрили факт розкрадання бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель. “Однією з міських рад було придбано у комерційної структури сміттєзбиральну техніку за вартістю, завищеною на 295 тисяч гривень. Крім того, вона не відповідала вимогам тендерної документації”, – зазначають у поліції.
Щоб уникнути відповідальності, міський голова намагався “відкупитися”.

Чоловіка затримали за статтею 369 ККУ – “пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” (можлива санкція – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої).

Читайте також:
Мера Чопа затримали на хабарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна