Мера Чопа затримали на хабарі

 

Працівники прокуратури та поліції затримали міського голову Чопа Закарпатської області Валерія Самардака під час отримання 3 тисяч доларів хабара. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Закарпатська прокуратура спільно з Нацполіцією затримала при отриманні 3000 доларів хабара мера Чопа, архітектора міста та посередника – депутата міськради”, – написав він у “Фейсбуці”.

Мером чопа є Валерій Самардак, який восени 2015 року був обраний на цю посаду від партії Блок Петра Порошенка.

Як зазначила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, за попередньою інформацією, вказану суму посадовці отримали за надання дозволу на облаштування МАФів у місті.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За словами Сарган, вказаних посадовців затримано слідчим відділом прокуратури Закарпатської області спільно зі співробітниками управління захисту економіки в області ДЗЕНП і відділу боротьби з корупцією УСБУ в області в порядку ст. 208 КПК України. Тривають першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.

 

 
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна