Естонця в Москві засудили до 12 років тюрми за шпигунство

 

Суд у Москві засудив естонського підприємця Райво Сусі за шпигунство до 12 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє російська агенція “Інтерфакс“.

“Визнати Сусі Райво винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму”, – йдеться у тексті вироку.

Повідомляється, що справа Сусі має гриф “цілком таємно” – процес відбувався в закритому режимі.

Бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту “Шереметьєво” на шляху з Таллінна в одну з республік Центральної Азії, після чого Сусі був відправлений під арешт.
За словами адвоката, його підзахисному було пред’явлено звинувачення в шпигунстві у зв’язку з подіями, що відбувалися в 2004-2007 роках. Свою вину естонець категорично заперечував.

За даними бізнес-регістру Естонії, Сусі є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які займаються постачанням літаків, а також компанії Aerohooldus OU, що ремонтує повітряні судна.

За даними ЗМІ, компанія Сусі кілька років виконувала роль посередника при продажу на Захід вироблених у Росії навчальних реактивних літаків.
У грудні 2016 року Сусі висловив сумнів у тому, що Естонія і Росія будуть домовлятися про його обмін, передає “Європравда”.

Читайте також:
У Росії повідомили про затримання шпигуна СБУ з Херсона

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна