7 грудня Україна втратила ще двох захисників. ФОТО

 

У четвер, 7 грудня, внаслідок бойових дій на Сході загинули або померли від ран двоє українських військовослужбовців.

Андрій Павленко

Від кулі снайпера загинув дніпрянин Андрій Павленко, позивний “Павлуха” – прапорщик, військовослужбовець 1-го батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, яка тримає оборону в районі Авдіївки й шахти “Бутівка”.

“07.12.2017, виконуючи свій обов’язок із захисту кордонів нашої Батьківщини, від кулі снайпера загинув наш товариш Андрій Павленко”, – йдеться у повідомленні 1-го батальйону 25 опдр.

Іван Дубей

Того ж дня, 7 грудня, у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова помер 29-річний Дубей Іван Омелянович. Про це повідомила радник голови ДніпрОДА, волонтер Тетяна Губа.

“Останні дні життя після поранення Іван лежав у тиші і спокої реанімаційного відділення, лікарі й весь медичний персонал боролися за Ваню до останньої хвилини”, – написала вона у “Фейсбуці”.

“З таким пораненням у голову немає, на жаль, жодного шансу”, – сказали лікарі після обстеження.

Іван Дубей народився 20 січня 1988 року в селі Ворона Коломийського району Івано-Франківської області. Служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді (ППД – Коломия).

Важке поранення в голову від кулі снайпера він дістав 3 грудня поблизу села Новозванівка (Попаснянський район Луганщини). Перебував у реанімації в тяжкому стані, на апараті штучного дихання.
Залишились батьки і сестра.

За сім днів грудня загинули або померли внаслідок бойових поранень уже семеро захисників України. Із них двоє – з 10-ї коломийської бригади.

Читайте також:
Перший полеглий в АТО у грудні – Володимир Мальцев

Стали відомі ще четверо захисників України, які загинули в грудні. ФОТО

Як повідомив зранку прес-центр штабу АТО, за минулу добу, 7 грудня, було зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків ОРДЛО. Унаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців, ще один – підірвався на розтяжці та зазнав легкого поранення, ще один, на жаль, загинув.

На Луганському напрямку, ще за світлої пори доби, ворог зі 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь неподалік Троїцького. У вечірню пору, з гранатометів різних типів, противник обстрілював оборонні укріплення сил АТО біля Кримського, Лобачевого, Валуйського і Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї – поряд з Луганським, Зайцевим та Станицею Луганською.

На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки. Тут окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів та всього спектру легкого піхотного озброєння. Із гранатометів і стрілецької зброї загарбники обстрілювали наших оборонців у районі шахти “Бутівка” та захисників Мар’їнки й Широкиного.

У районі Щастя і Мар’їнки зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

ОНОВЛЕНО. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив, що один український військовослужбовець загинув під час ворожих обстрілів під Авдіївкою від смертельного кульового поранення.
Ще двоє бійців ЗСУ отримали поранення: в районі Широкиного військовослужбовець постраждав внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї, а біля Верхньоторецького – внаслідок підриву на ворожій розтяжці.

 

Читайте також:
За минулий тиждень на Донбасі знищено 10 проросійських бойовиків, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна