Екс-депутата з Донеччини СБУ затримала за сепаратизм

 

Співробітники ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях затримали колишнього депутата Великоновосілківської районної ради Донеччини, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність України.

Як передає “Новинарня“, про це 7 грудня інформує прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року депутат організував та провів мітинг серед мешканців селища Велика Новосілка. Зловмисник публічно звертався із закликами до відокремлення регіону від України та створенню фейкового «совета Донецкой народной республики». Після провального референдуму депутат утік з селища і тривалий час переховувався від правоохоронців у південно-східних регіонах України, де намагався налагодити свій бізнес”, – сказано в повідомленні.

Зловмисника було оголошено у розшук. Співробітники СБ України встановити місце перебування колишнього депутата та на підставі рішення суду затримали його в Запорізькій області.

Чоловіку вже повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України і взято під варту. Триває досудове слідство.

Довідково: ч. 2 ст. 110 ККУ – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі”, – караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру так званому “заступнику міністра доходів та зборів ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна