СБУ оголосила підозру так званому “заступнику міністра доходів та зборів ДНР”

 

Служба безпеки України оголосила так званому “першому заступнику міністра доходів та зборів ДНР” заочну підозру у фінансуванні дій щодо незаконної зміни території України та фінансуванні тероризму.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес-центр відомства, оперативники управління СБУ в Донецькій області встановили, що колишній посадовець районної фіскальної служби Донецька наприкінці 2014 року обійняв посаду “першого заступника міністра міністерства доходів і зборів ДНР”.

“«Посадовець» відповідав за збір податків до «бюджету» псевдоутворення. Зібрані таким чином гроші зловмисник перерозподіляв серед бойових підрозділів т.зв. «ДНР» для закупівлі військової техніки, боєприпасів, засобів інженерного устаткування”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ зауважили, що “з урахуванням факту перебування спільника терористів на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини йому оголошено підозру заочно за ч. 4 ст. 110-2, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України”.

Читайте також:

Ватажка “МВС ДНР” Дикого заочно засудили до 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна