Бійці 54-ї бригади відбили другу ДРГ за тиждень і взяли трофейний “Шмель”, – Цаплієнко

 

Андрій Цаплієнко
воєнний кореспондент “1+1”

(FB)

Свіжий трофей. Вогнемет “Шмель”. Російського виробництва.

Ці хлопці, бійці 54-ї бригади ЗСУ, відбили його сьогодні (7 грудня) у ворожих диверсантів. Ті планували з відстані 400 метрів спалити одну з українських позицій.

Ви запитаєте, звідки відома така точна цифра? Поясню: саме на 400 м виставлений приціл цієї “шайтан-труби”. Вогнемет в бойовому положенні. Залишилося тільки зняти з запобіжника і натиснути на спуск.

Є всі підстави вважати, що разом з “трубою” з Росії сюди потрапив і її господар. Бійці “вирахували” особу того, хто збирався натиснути на спусковий гачок і спалити їх живцем. Про нього я збираюся розповісти в одному з випусків “ТСН Тиждень”. Це найманець, росіянин. Воює на Донбасі з 14-го. «

“Він скинув трубу після 15-хвилинного бою і пішов, – кажуть бійці 54-ки. – Тепер рахунок 2:0”.

Тут мені стало подвійно цікаво. “Чому 2:0?” – запитав я цих хлопців. “Та тому що це вже друга диверсійна група за тиждень”.

І це дуже тривожний сигнал. Мені здається, противник вирішив скористатися моментом, поки увага українців прикута до столичних пристрастей. Але ці хлопці всерйоз мають намір порушити плани опонентів. При будь-якому розкладі.

Читайте також:
“Руссо туристо”. У підрозділи ОРДЛО прибули 200 кадрових офіцерів з Росії, чекають ще найманців, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна