“Руссо туристо”. У підрозділи ОРДЛО прибули 200 кадрових офіцерів з Росії, чекають ще найманців, – “ІС”

 

За останній тиждень 2-й армійський корпус окупаційних військ на Донбасі (так звана “армія ЛНР”) прийняв майже дві сотні кадрових офіцерів збройних сил Росії.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” за 6 грудня, що базується на даних української розвідки.

“За наявною інформацією, в рамках ротації особового складу ЗС РФ у складі окупаційних військ на Донбасі тільки за останній тиждень на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей прибуло близько 200 кадрових офіцерів ЗС РФ для заміни офіцерського складу в органах управління у 2-й, 3-й, 4-й, 7-й, 100-й окремих мотострілецьких бригадах, 6-му і 11-му окремих мотострілецьких полках, окп (Луганськ), проведена ротація командирів в 4, 7 омсбр, 6 омсп, окп”, – сказано в повідомленні.

Крім того, “Інфоспротив” розповідає про великі кадрові проблеми в місцевих підрозділах бойовиків і спроби залатати дірки за допомогою російських найманців.

“У 9-му омсп мп (окремий мотострілецький полк морської піхоти, зона відповідальності – Новоазовський районн), у другому батальйоні і ряді спецпідрозділів (інженерно-саперна рота, розвідрота, рота зв’язку) – спостерігається гострий некомплект особового складу. Командування окупантів повністю провалило спроби доукомплектувати дані підрозділи за рахунок вербування бойовиків з числа місцевого населення протягом вересня-листопада ц.р.
Російські радники обіцяють прибуття поповнення з РФ з числа російських найманців (з необхідними військово-обліковими спеціальностями, які пройшли допідготовку в навчальних таборах в Ростовській області РФ) до Нового року або на початку 2018 року. Також полку терміново потрібні не менше 10 механіків-водіїв на гусеничну бронетехніку”, – зазначено у зведенні “ІС”.

Повідомлення розвідки про некомплект у бойовиків ОРДЛО і залучення російських туристів підтверджують дописи сепаратистів у соцмережах:

Також “ІС” повідомляє, що у двох мотострілецьких бригадах “1 АК ДНР” російське командування заборонило “звільнення особового складу до особливого розпорядження”.

“Серед бойовиків активно обговорюється той факт, що подібна заборона на звільнення була введений в ряді частин і підрозділів «ЛНР» перед «переворотом» в листопаді ц.р. Однак найбільше бойовиків цікавить, чи будуть відновлені звільнення на новорічні свята”, – сказано у зведенні, яке поширив у “Фейсбуці” нардеп Дмитро Тимчук.

Повідомляється також, що для забезпечення діяльності військових частин і з’єднань “1 АК ДНР” і “2 АК ЛНР” протягом останнього тижня з території Росії було доставлено близько 1 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів (на залізничну станцію “Ровеньки”).

Читайте також:
За минулий тиждень на Донбасі знищено 10 проросійських бойовиків, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна