Треш у Коростені: на святі інвалідів незрячі давилися булками, поки нардеп за сусіднім столом уминав делікатеси. ВІДЕО

 

Народний депутат від БПП Володимир Арешонков попросив вибачення за те, що їв делікатеси і пив спиртне на святі в товаристві сліпих у Коростені на Житомирщині, тоді як людям за сусідніми столами дісталися лише булки і чай.

“Для всіх, хто вимагає коментарів стосовно ганебного видовища в Коростенському УТОСі (Українське товариство сліпих)… Все обурення і критику на свою адресу сприймаю, не пам’ятаю, чи хоч раз у житті відчував такий моральний дискомфорт”, – написав Арешонков у “Фейсбуці” у вівторок, 5 грудня.

Напередодні в соцмережах спалахнув скандал після того, як спільнота “Наш Коростень” оприлюднила відео “святкування” до Дня інваліда в міському товаристві сліпих у.

На “святкуванні” людям із вадами зору на столи поставили булочки, вафлі, зефір та чай, а чиновникам і “почесним гостям”, серед яких був і обраний на Житомирщині мажоритарник від Блоку Порошенка Арешонков, накрили стіл із ковбасами, червоною ікрою, вином та іншими делікатесами.

Це зафіксували волонтери, які й виклали в мережу відео та фото з події.

“Чиновники жерли мовчки, а люди з вадами зору відчули запах і попросили волонтерів розказати, що там на столах”, – розповідають очевидці.

Нардеп Володимир Арешонков (у центрі) на бенкеті до Дня інваліда в Коростені

“Усвідомлюю, що на шальках вагів було поставлено мою моральність і здатність вступити у відверту суперечку з людьми, з якими жив і працював поряд багато років. Картаю себе, що не встав і не пішов, але вже нічого не змінити. Не чекайте від мене виправдань чи пояснень”, – прокоментував Арешонков, який нині входить у фракцію Блоку Петра Порошенка, а колись був членом СДПУ(о).

“І навіть те, що мене запросили на цей захід, що традиційно бував на ньому щорічно і був упевнений, що все буде організовано і проведено належним чином, що не я накривав там столи і не змушував роздягнених дітей виступати у холодному приміщенні, не може бути виправданням”, – визнає нардеп.

Він також зізнався, що “не одразу, але звернув увагу на столи” й запитував організаторів, чому на них майже порожньо. У відповідь ті нібито запевнили, що “зараз доставлять”.

“Не доставили… Я теж не міг брати з одного столу ковбасу і переставляти на інший, бо був на правах запрошеного. Вибачився за цю ганьбу привселюдно перед коростенцями наступного дня після інциденту зі сцени Будинку культури перед виступом Івана Ганзери – співака, людини з інвалідністю, якого запросив до Коростеня”, – запевнив Володимир Арешонков.

“У черговий раз переконався, що нерішучість, побоювання образити чи зробити зауваження людям, з якими товаришував багато років, мені ж на шкоду”, – написав нардеп.

Відео спільноти “Наш Коростень”:
..

Варто зазначити, що 1 грудня президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату від Коростенського округу Житомирської області Володимиру Арешонкову звання “Заслужений працівник освіти України”.

У 1998-2001 та 2009-2010 роках Арешонков був заступником міського голови Коростеня. на початку 2000-х працював начальником відділів та управлінь Житомирської облдержадміністрації, у 2005-2009 роках — проректор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Був членом СДПУ (о), партії Віктора Медведчука, та кандидатом у народні депутати України від “Опозиційного блоку «Не так!» (2006 рік).
У 2010 році — голова Коростенської районної державної адміністрації, у 2010-2014 — перший заступник голови Житомирської обласної ради, призначений за підтримки Партії регіонів і Народної партії Литвина.

Із 2014 року — нардеп від БПП, заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна