У Росії розслідують справу про вбивство, в якій фігурує ватажок “МВС ЛНР” Корнет

 

Слідчий комітет Росії розслідує справу про вбивство в листопаді 2016 року росіянина Артема Булгакова, який служив в охороні так званого “міністра внутрішніх справ ЛНР” Ігоря Корнета.

Про це пише російська агенція РБК, посилаючись на джерело в СКР.

У дорученні СКР про проведення слідчих і процесуальних дій у справі про загибель Булгакова йдеться про можливу роль Корнета і так званого “заступника генпрокурора” ЛНР” Сергія Горенка в приховуванні слідів вбивства.

Російський кадровий військовий Артем Булгаков 1989 р.н. у червні 2014 року нібито пішов у запас зі служби в 7-й гвардійської десантно-штурмової дивізії і в той же місяць зателефонував матері та сказав, що знаходиться в Донецьку.
Згідно з її словами, він незаконно зайшов на Донбас з боку Росії.
В “ДНР” Булгаков служив в так званому “управлінні спеціальних операцій прокуратури”, а також в розвідвзводі.

Він був досвідченим військовослужбовцем і ветераном гарячих точок, розповіла мати.

З 15 січня 2015 року найманець з РФ був стрільцем у міжнародній бригаді “ДНР” “П’ятнашка”. Потім переїхав до окупованого Луганська і потрапив на службу в так зване “МВС ЛНР”.

9 листопада 2016 року Булгаков загинув. Згідно з висновком луганських судмедекспертів, причиною смерті стала гостра крововтрата в результаті сліпого кульового поранення, пошкодження грудної клітки і внутрішніх органів.

В “ЛНР” стверджували, що він випадково вистрілив собі в груди під час чищення зброї.

Мати загиблого Вікторія Аляб’єва сумнівається у версії самострілу: її луганським родичам, які приїхали в морг, командир покійного заявив, що той загинув від кулі снайпера “на виконанні завдання”.
Але слідчий в так званій “прокуратурі “ЛНР” сказав, що, згідно зі свідченнями командира, причиною смерті став самостріл.

У лютому 2017 року Аляб’єва написала заяву в СКР РФ.

Слідком з’ясував обставини загибелі Булгакова, встановлені в результаті слідчих дій. Зазначалося, що Булгаков з 25 вересня по 9 листопада 2016 року служив в особистій охорони Ігоря Корнета.

9 листопада вдень він перебував в адміністративній споруді “МВС ЛНР” в Луганську. У коридорі блоку “Б”, за версією слідства, виникла конфліктна ситуація і на ґрунті “неприязних відносин” один зі співробітників “МВС ЛНР” дістав вогнепальну зброю і направив її на Булгакова. Той спробував відвести ствол від себе, але його опонент вистрілив, і куля влучила в груди Булгакова, вказали слідчі СКР.

Той, хто стріляв, як стверджують в СКР, доповів Корнету про інцидент, після чого так званий “міністр МВС” дав вказівку оформити Булгакова як “співробітника МВС”, який загинув в результаті необережного поводження зі зброєю.

“З метою повної перевірки доказів у кримінальній справі необхідно провести окремі слідчі і процесуальні дії з особами на території “ЛНР”, встановленими за результатами розслідування”, заявив агенції РБК співрозмовник у СКР.

За його словами, найближчим часом Корнету планується надіслати повістку на допит до Слідчого комітету в рамках загальної кримінальної справи “за злочинами на території України”.

Як повідомляла “Новинарня“, Ігор Корнет не погодився з рішенням ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільнення з “посади” “міністра внутрішніх справ” і 21 листопада почав путч.
Під час цих подій у Луганськ увійшли бойовики “ДНР” та додаткові російські підрозділи. Озброєні люди взяли під контроль адміністративні споруди й телеканал, Плотницький був заблокований у його адміністрації.
Виступ Корнета закінчився втечею Плотницького до Москви та його відставкою.

“Республіку” очолив глава т. зв. “МДБ ЛНР” Леонід Пасічник. Його називають ставлеником ФСБ Росії, тоді як Плотницький спирався на адміністрацію президента РФ. Ігор Корнет залишився на чолі “МВС”.

У хоті “контрдиверсійної операції” Ігор Корнет заявляв, що “отримані докази причетності осіб, які займали в республіці високі пости, до діяльності українських спецслужб”, а також до інсценування в вересні 2016 року спроби “державного перевороту в ЛНР”.
Прибічниками українських диверсантів в “ЛНР” були названі “керівник адміністрації глави ЛНР” Ірина Тейцман, “начальник служби урядової безпеки МВС ЛНР” Євген Селіверстов і “голова ДТРК ЛНР” Анастасія Шуркаєва – люди Плотницького, які були керівниками фінансового, безпекового та інформаційного напрямків в “ЛНР”.

Читайте також:
Нова влада: на будівлях в “ЛНР” з’явилися російські прапори. ФОТО

Марина Корнет – дочка бойовика “ЛНР”, який влаштував переворот
– вчиться на бюджеті в Харкові. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна