Полторак назвав небойові втрати ЗСУ з початку року

 

Цього року небойові втрати Збройних сил України становлять 90 осіб – вони зменшилися у п’ять разів порівняно з попередніми показниками.

Про це сказав міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна“.

“Проблема небойових втрат існує і в усіх арміях світу, і в нас. Якщо порівняти з попередніми роками, то кількість таких втрат зменшилася в п’ять разів”, – заявив він.

“У цьому році у нас 90 таких випадків. І це прогресивна динаміка. Хоча ще не все зроблено і командирами на місцях, і фахівцями з відбору особового складу”, – зазначив Полторак.

Також, за його словами, у зоні АТО мають місце і обстріли, і зіткнення, тому говорити про заморожування конфлікту поки рано.

“Коли лише в цьому році 14 тисяч раз були обстріляні наші позиції і населені пункти, загинули 400 цивільних осіб, не можна говорити, що конфлікт заморожений. Він знаходиться в активній фазі. Мають місце і бойові зіткнення, і обстріли”, – сказав міністр.

Читайте також:
Небойові й бойові втрати українських військ: правда та інтерпретації

За 2016 рік в АТО загинули 211 військових Збройних сил. Небойові втрати більші

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна