Генпрокурор Луценко не приїхав на форум з повернення активів у США

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не приїхав на відкриття Глобального форуму з повернення активів у Вашингтоні, присвячений у тому числі Україні.

Про це повідомила журналістка програми “Радіо Свобода” “Схеми” Наталя Седлецька.

За її словами, решта держав представлені на найвищому рівні – генеральні прокурори та міністри юстиції трьох країн беруть участь у головній панелі на відкритті форуму.
При цьому на зібрання 4 грудня не прибули і заступники генпрокурора України Євген Єнін і Дмитро Сторожук, яких Луценко делегував замість себе.

“Дуже шкода, бо головує на відкритті генеральний прокурор США Джефф Сешнс. Було б цікаво побачити, чи Юрій Луценко повторив би йому в очі свою заяву про незаконну співпрацю ФБР та НАБУ в Україні”, – пише Седлецька у “Фейсбуці”.

На форум також запрошені директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький. Вони були присутні в залі.
Але, як повідомляє Седлецька, на офіційному відкритті Україну представляв посол України в США Валерій Чалий.

Виконавчий директор ГО “Центр протидії корупції” Дарина Каленюк на своїй сторінці в ФБ опублікувала фотокопію програми форуму, в якій зазначено планований виступ генпрокурора Луценка на його відкритті.

 

 

Читайте також:
Держдеп США став на захист НАБУ. ЗАЯВА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна