Грузія декриміналізувала вживання марихуани

 

Конституційний суд Грузії за поданням опозиційної партії “Гірчі” скасував кримінальне покарання за вживання марихуани.

Про це повідомляє портал “Грузія Online”.

За рішенням суду, вживання марихуани більше не вважатиметься кримінальним злочином і не підпадатиме під статтю “незаконне виготовлення, придбання, зберігання в невеликих обсягах для особистого користування або незаконне споживання без призначення лікаря наркотичних засобів, їх аналогів або прекурсорів”, оскільки воно не відповідає статті 16 конституції Грузії, згідно з якою “кожен має право вільного розвитку своєї особистості”.

У рішенні КС зазначено, що “право людини самостійно обирати форму відпочинку та здійснювати відповідні активності, в тому числі вживати марихуану, є сферою, захищеною особистою автономією людини”.

У партії “Гірчі” рішення суду назвали “історичним”.

“Сьогодні ми отримали більше свободи! Із сьогоднішнього дня в Грузії куріння конопель більше не кримінал! Вітаю!” – заявив член партії “Гірчі” Ніка Кавтарадзе.

Слід зазначити, що, згідно з чинним законодавством, зберігання марихуани вагою понад 70 грамів все ще передбачає покарання у формі обмеження волі.

Партія “Гірчі” виступає за повну легалізацію вживання марихуани та її виготовлення й записала це у свою програму.
За кілька годин до настання 2017-го Нового року лідер партії Зураб Джапарідзе і ще кілька десятків активістів демонстративно посіяли коноплі у себе в офісі, щоб привернути увагу суспільства до своїх вимог.
Згодом криміналісти вилучили паростки канабісу з партійного офісу.

Читайте також:
На кордоні з РФ загальмували авто, “заправлене” марихуаною

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна