Саакашвілі дозволили перебувати в Україні ще три місяці

 

Державна міграційна служба на три місяці продовжила термін перебування в Україні колишньому голові Одеської ОДА, лідеру партії “Рух нових сил” Михеїлу Саакашвілі.

Про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Дуже ввічливі співробітниці Міграційної служби видали мені довідку про продовження терміну законного перебування в Україні ще на три місяці, при цьому навіть люб’язно пригостили чаєм”, – написав він.

Водночас Саакашвілі вважає, що “залишається загроза” його видворення.

“СБУ отримало ухвалу по обшуку моєї квартири та службових приміщень у справі про державний переворот. Стеження за мною і моїми найближчими соратниками в останні дні, на око, подвоїлося, і про розпорядження Порошенка я вчора вже розповів”, – зазначив Саакашвілі.

Як повідомляла “Новнарня”, наприкінці липня президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі – через надання невправдивих даних при вступі у громадянство.
5 вересня заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов повідомив, що Грузія звернулася до України із запитом про розшук, взяття під варту і екстрадицію Саакашвілі.
10 вересня Саакашвілі за підтримки натовпу вдалося перетнути польсько-український кордон у пункті пропуску “Шегині” без паспортного контролю.
24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі можна депортувати, оскільки немає жодних обставин, які б унеможливлювали ці процесуальні дії.
7 листопада Саакашвілі отримав від міграційної служби документ, що підтверджує легальність його перебування в Україні.
У цей час він є одним із лідерів вуличної протестної акції під Верховною Радою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна