ООН у наступні п’ять років збирається виділити Україні $675 млн. на сталий розвиток

 

Кабінет Міністрів та Організація Об’єднаних Націй підписали рамкову угоду про партнерство на 2018-2022 роки з очікуваним бюджетом допомоги Україні в розмірі 675 млн. доларів на реалізацію проектів сталого розвитку.

Як передає “Новинарня“, документ у Києві 30 листопада підписали перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та координатор системи ООН в Україні Ніл Вокером.

Як інформує прес-служба уряду, основних напрямків програми чотири:

  1. Стале економічне зростання, навколишнє середовище і зайнятість.
  2. Рівний доступ до якісних та інклюзивних послуг і соціального захисту.
  3. Демократичне врядування, верховенство права і громадська участь.
  4. Безпека громадян, соціальна єдність і відновлення з особливим акцентом на Сході Україні.

“Від імені уряду і України дякую Організації Об’єднаних Націй за підтримку надзвичайно важливих напрямів розвитку України: економічного зростання, чистого навколишнього середовища, соціального захисту і розвитку демократії. Добробут людини, її гідне життя в безпечному середовищі – ключова мета реформ, які зараз проводить наша країна. Захист демократичних цінностей, миру в Україні, Європі та в усьому світі – це спільні завдання українського уряду і наших міжнародних партнерів. І ця надзвичайна підтримка ООН є для нас важливою і цінною”, – сказав Кубів.

У свою чергу Вокер зазначив, що ООН планує й надалі підтримувати Україну як на шляху реформ, так і на шляху підтримки демократії та свободи.

“Ми підтримуємо своїми діями принцип Цілей сталого розвитку «не залишити нікого позаду». Підписання цього документа є захопливим моментом: ООН має доведену здатність досягати тих результатів, які є основою інклюзивних, мирних і процвітаючих суспільств”, – сказав він.

Стратегічна програма, яку розроблено установами системи ООН в Україні та Урядом України у співпраці з представниками громадянського суспільства, експертного середовища й міжнародної спільноти, визначає спільне зобов’язання щодо підтримки процесу реформ, досягнення міжнародних стандартів, Цілей сталого розвитку та порядку денного сталого розвитку до 2030 року, виконання Україною умов міжнародних конвенцій, протоколів і норм та документів у галузі прав людини, зазначили в Кабміні.

Читайте також:
Кабмін, ООН і Світовий банк уклали меморандум
про Цільовий фонд відновлення Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна