КНДР знову запустила міжконтинентальну ракету. США відреагували. ОНОВЛЕНО

 

Північна Корея провела запуск балістичної ракети.

Про це в ніч на 29 листопада за місцевим часом повідомило агентство Yonhap з посиланням на генштаб ЗС Південної Кореї.

Зазначається, запуск відбувся у східному напрямку з полігону в провінції Пхенан-Намдо.

У США заявили, що запущена КНДР ракета пролетіла близько тисячі кілометрів та впала в Японське море. “Початкова оцінка показує, що це була міжконтинентальна балістична ракета”, – повідомив представник Пентагону Роберт Меннінг.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ця ракета злетіла найвище, ніж усі інші північнокорейські ракети.

Однією з перших на запуск ракети відреагувала Японія. “Ми вважаємо, що такі провокаційні дії з боку Північної Кореї є неприйнятними, і висловлюємо протест”, – заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга. Японія заявила про намір скликати надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН через запуск Пхеньяном балістичної ракети.

Держдеп США поширив заяву державного секретаря Рекса Тіллерсона, в якій сказано: “Сполучені Штати рішуче засуджують запуск Північною Кореєю здогадно міжконтинентальної балістичної ракети в Японське море, що безконтрольно загрожує сусідам, регіону та глобальній стабільності”.

Обурення висловили і в Європейському Союзі.

“Цей запуск є ще однією серйозною провокацію, а також серйозною загрозою міжнародній безпеці в цілому. Чергові ракетні випробування є неприйнятним подальшим порушенням міжнародних зобов’язань Північною Кореєю”, – заявила прес-служба верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

Нагадаємо, у вересні цього року КНДР провела попередній запуск ракети, яка пролетіла в через японський острів Хоккайдо і впала в Тихий океан. Перед тим такий запуск відбувся в кінці серпня.

Читайте також:
Кім Чен Ин анонсував завершення побудови ядерних сил КНДР та паритет зі США

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна