СБУ затримала в Києві і передала росіянам представника президента Чечні Цицулаєва, – ЗМІ

 

Спецназ СБУ затримав представника президента Чечні в Україні Рамзана Цицулаєва і відвіз його до кордону з Росією, де росіяни його затримали і заарештували.

Як передає “Українська правда”, це сталося на початку жовтня.

Тоді СБУ затримала Цицулаєва у Києві в ресторані “Казбек”. Його зв’язали і відвезли до російського кордону, сказало джерело.

“Росбалт” пише, що на кордоні Цицулаєва вже чекали російські оперативники. Видання зазначає, що “за офіційною версією” Цицулаєва затримали в Брянській області РФ на кордоні з Україною.

Джерела видання вважають, що Цицулаєв комусь “перейшов дорогу” в Україні і його вирішили видати Росії, щоб “прибрати з дороги”.

За інформацією “Росбалту”, Рамзан Цицулаєв перебуває в московському СІЗО “Матроська тиша”, йому пред’явлені звинувачення в шахрайстві і застосування сили до представників влади. Крім того, його нібито можуть оголосити у викраденні і здирництві.

Офіційні джерела не повідомляють про арешт Рамзана Цицулаєва.

За даними ЗМІ, Рамзана Цицулаева розшукують після того, як в листопаді 2014 року його невдало спробували затримати в ресторані готелю “Золоте кільце”. Родичі й охоронець завадили поліцейським і пізніше були засуджені, а сам Цицулаев зник.

З 2011 року він був представником глави Чечні (автономії у складі РФ) Рамзана Кадирова в Україні.
У травні 2014 він брав участь у визволенні журналістів LifeNews, затриманих Національною гвардією.

Читайте також:
У розвідці розповіли про персоналії та “бойовий шлях”
чеченської бригади РФ на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.