У Полтаві побили суддю-викривача Ларису Гольник

 

У середу, 22 листопада, близько 17:30 в Полтаві побили суддю Ларису Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка.

Про це суддя повідомила на власній сторінці у “Фейсбуці”, розмістивши знімок із закривавленим обличчям.

Напад двох невідомих стався біля Меморіалу Солдатської слави.

Як розповів Ігор Гавриленко, на них напали на бічній алеї біля Вічного вогню, якою подружжя йшло з Октябрського районного суду.

З кущів вистрибнули двоє молодих хлопців у капюшонах та масках.

За словами Гавриленка, нападники не намагалися їх пограбувати, а одразу почали бити трубами.

Поки чоловік відбивався, дружина намагалася пошкодити велосипеди нападників. Їх вдалося відбити й залишити на місці події. Також нападники залишили шапку, коли тікали, передає “Громадське. Полтава”.

В Ігора Гавриленка побиті ноги, Ларису Гольник забрала “швидка”. У жінки черепно-мозкова травма, струс мозку, розсічена брова.

Гавриленко вважає, що це розправа супротивників судді у владі та на її місці роботи. Він припускає, що дружину могли вбити, якби вона йшла сама.

Як відомо, у травні 2016 року суддя Октябрського райсуду Лариса Гольник показала відео, на якому мер Полтави Олександр Мамай намагається “домовитися” з нею про закриття корупційного адміністративне провадження проти нього.

У вересні 2017 року Національне агентство запобігання корупції винесло припис голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку стосовно полтавського судді, який тиснув Ларису Гольник.

Гольник бере участь у багатьох антикорупційних заходах, конференціях тощо.

Читайте також:
Прокуратура закрила справу мера-хабарника Мамая, замість передати її в НАБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.