В суді показали відео, як мер Полтави намагається дати хабар за закриття корупційної справи. ВІДЕО

 

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Лариса Гольник показала відео, на якому мер Полтави Олександр Мамай намагається дати хабар за закриття корупційного кримінального провадження проти нього. Відео опублікував на своїй сторінці у “Фейсбуці” адвокат Роман Маселко.

Відео продемонстрували у Київському районному суді під час слухання у справі колишнього заступника міського голови Полтави Дмитра Трихни, якого судять за спробу дати судді хабар

При тому Маселко зазначає, що Трихна є лише посередником у цій справі, а саме Мамай був замовником його дій.

“Суддя Гольник робить все, щоб покарання поніс і сам замовник. Наразі Мамай успішно цього уникає”, – написав адвокат

Також Маселко написав, що звернення судді до Ради суддів не дало ніякої рекції
“голова Октябрського районного суду м. Полтави Струков О.М. замість того, щоб зайняти безсторонню позицію і надати мені можливості реалізовувати свої права як потерпілої та захистити свою честь, гідність та ділову репутацію, обрав прямо протилежну лінію поведінки. Фактично він сприяє стороні, котра вчинила низку дій протиправного характеру проти мене як судді та правосуддя в цілому і зараз намагається уникнути кримінальної відповідальності й помститися мені за мою принциповість і дотримання вимог закону”, – цитується у повідомленні  пряму мову судді Гольник з її звернення до Ради суддів.

Маселко зазначив, що місцеві ЗМІ інформацію замовчують, а попередню видаляють.

Як пише сайт 0532,  Дмитру Трихні інкримінують дачу хабара посадовій особі – судді Ларисі Гольник, яка вела судову справу Мамая. Відповідно до якої, Мамай надав своїй падчерці дозволи на встановлення торгових павільйонів без відповідних процедур, використовуючи службове положення.

Згодом Мамай заявив, що суддя сама вимагала у нього хабара, натомість Гольник звинуватила Трихну. У справі свого екс-заступника Мамай виступає у ролі свідка. Наразі справу проти міського голови Полтави закрили.

Читайте також:
Мера від “Батьківщини” арештували за хабар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.