Донеччина на першому місці за призовом. Ще буде “Січ” і ліцей Сірка, – Жебрівський

 

На Донеччині не буде облав по нічних закладах у пошуках призовників.
Про таку спільну позицію Донецької ВЦА, військового комісаріату та правоохоронних органів області заявив голова військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на брифінгу 22 листопада.

Натомість, за його словами, військовий комісар Олександр Сергєєв заявив, що Донеччина “посіла перше місце серед військових комісаріатів України за результатами призову“.
Серед критеріїв оцінювання – кількість призовників, стан їхнього здоров’я та рівень підготовки. До війська призиваються чоловіки від 20 до 27 років, уточнив голова ВЦА.

“Звернули увагу представників ЗМІ, що чоловіки, яких призвали на строкову службу, не служать у зоні АТО, а направляються в учбові центри по всій Україні. По закінченню строкової служби за власним бажанням людина може підписати контракті і служити далі – у тому числі й у зоні бойових дій”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

Він також наголосив на потребі підтримувати та популяризувати українську армію.

“Розповів, що у Краматорську плануємо відкрити військовий ліцей імені Івана Сірка. Ставлю задачу своїй команді, щоб він запрацював вже з 1 вересня наступного року.
Крім того, у селищі Красне поблизу Бахмута побудуємо “Січ”, де проходитимуть літні вишколи для курсантів ліцею. Цей проект спрямований на підготовку майбутніх військових”, – зазначив Павло Жебрівський.

Читайте також:
У Львові відбулася облава на призовників

Осінній призов: Донеччина дає ЗСУ 300 строковиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна